top of page

Šv. Onos tituliniai atlaidai ir kraštiečių šventė "Ona ir vėl kviečia į Batakius"

Atnaujinta: 2023-07-30

Liepos 22-23 dienomis Batakiuose vyko šv. Onos tituliniai atlaidai ir kraštiečių šventė „Ona ir vėl kviečia į Batakius“.

Liepos 22 dieną į Batakių vasaros estradą šokti kvietė folkloro kolektyvas „Radasta“ (vad. Lijana Kiltinavičienė). Vėliau savo balsu ir dainomis džiugino atlikėjas Radži. Vakarui įpusėjus šventės ritmą „palaikyti“ atskubėjo grupė „Daumantų muzikantai“, o saulei besileidžiant prie mikrofono stojo muzikantai Algirdas ir Vytautas. Visos šventės metu vyko loterijos ir žaidimai, buvo dalinami rėmėjų įsteigti prizai.

Šventėje dalyvavo ir padėkos žodį tarė Tauragės miesto mero patarėjas Tadas Rapolavičius , seimo narys Romualdas Vaitkus, Batakių miestelio seniūno pavaduotoja Kristina Kiršė.

Liepos 23 dieną, sekmadienį nuo 10 val. Batakių miestelyje vyko amatininkų mugė, prie Batakių kultūros namų - stiklinių dekoravimo edukacija bei Nijolės Girtavičienės ir Justinos Šemeklienės paveikslų paroda „Įkvėpimas“. 12val. visi skubėjo į šv. Onos bažnyčią kur vyko tituliniai atlaidai. Po mišių prasidėjo vaikų pramogos su putų patrankomis ir batutais. 13:45 val. Batakių kultūros namuose skambėjo klubo „Dainos teatras Glorija“ koncertas, kurio metu sveikinome Onutes ir visus Batakių gyventojus bei svečius su gražia, tradicine krašto švente.

Koncerto metu žodį tarė Tauragės rajono savivaldybės tarybos narė Rita Grigalienė.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo. Visi kartu mes galime daug, net stiprų lietų išvaikyti. Dėkojame visiems šventės dalyviams ir svečiams. Dėkojame visiems rėmėjams: Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai, Tauragės rajono savivaldybei, Batakių seniūnijai, prieskonių parduotuvei „Spaisvilė“, restoranui „Šaukštelio studija“, Vitalijos ir Saulyčio Steponaičių gėlių ūkis „Aukštupių gėlės“. Dėkojame informaciniams rėmėjams: Tauragės kurjeris ir Tauragės žinios.

Tikimės, kad šventė patiko ir lauksime Jūsų visų grįžtant kitais metais, kai šv. Onos tituliniai atlaidai ir kraštiečių šventė vėl kvies Batakius.


Nuotraukos Vidos Kasputienės, Edvardo ir Dalios Juščių.

22 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page