top of page

Dviračių žygis „Pažink Batakių kraštą”

Atnaujinta: 2020-07-02




Joninių dieną Batakiuose vyko dviračių žygis po šio krašto istorines vietas ir apylinkes. Susirinko apie šimtas žygeivių, tiek pavienių, tiek su šeimomis. Kai kurie iš jų jau turintys didžiulę žygeivio patirtį, o kiti tik pradedantys. Vyriausiajam buvo 82 m, jauniausias dalyvis –vos 4 metų. Žygeiviai dviračiais nukeliavo 38 km.


Žygis prasidėjo šventiška misija:Batakių miestelyje pasodintas Stelmužės ąžuolo palikuonis „Tautos šimtametis ąžuoliukas“ , skirtas atkurtos Lietuvos šimtmečio pagerbimui. Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerija šiuo ąžuoliuku nominavo Batakių kaimo bendruomenę „Aukaja“ už tautiškumo puoselėjimą.


Žygio maršrutas: Batakių Šv. Onos bažnyčia, pagrindinė mokykla, Gryblaukio žydų genocido aukų kapinės, Antegluonio kaimas (paminklas partizanui J.Kasperavičiui – Visvydui ir jo padėjėjui Džiugui, Gerviečių kaimas ( paminklas partizanams Steponui Norkui, Juozui Kaminskui, Jonui Jakučiui, Stasiui Juknai ir Antanui Jokubauskui, Batakių evangelikų liuteronų bažnyčia, Batakių geležinkelio stotis, Santakų kaimas (paminklas partizanams Norkams, apytikrėje jų žuvimo vietoje), Lankininkų (Teodoravo ) dvaras - tyliai nykstantis paveldas, XIX a. II p. koplyčia, Batakių dvaras – Kuba (Dvaras "Motina" (be Kubos pavadinimo) ne šiaip sau vadintas: daug šeimų jame glaudėsi, daug vaikų užaugino...), Batakių baltieji kryžiai ir pietiniame Batakių miestelio pakraštyje, Ančios ir Ūkio (Batakės) upelių santakoje esantis piliakalnis, vad. Pilute, Pilaite, Švedų kalnu.


Tai buvo ir pažintinė veikla, ir puiki pramoga, ir poilsis, o ir oras pasitaikė nuostabus. Po žygio visi susirinko miestelio estradoje, kur vaišinosi užkandžiais, dalinosi įspūdžiais. Dalyviams įteikti atminimo diplomai. Bendruomenė „Aukaja“ už paramą organizuojant šį žygį labai dėkinga LC „Fortūna“, kraštiečiams Virginijui Jokubauskui ir Tadui Rapolavičiui.



23 peržiūros0 komentarų
bottom of page